زندگی نامه
اینجانب محمدعلی محمدی آن گونه که در شناسنامه ام آمده در سال 1346 در روستای ابرسج از توابع شهرستان شاهرود به دنیا آمدم. تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در روستا گذراندم و بعد از آن که یک سال در دبیرستان مشغول تحصیل بودم.
در سال 1362 راهی حوزه علمیه شدم. سال 1362 را در حوزه علمیه بسطام(حوزه علمیه شاهرخیه یا باقر العلوم) گذراندم؛ مدیریت حوزه بسطام در آن زمان با حضرت حجت السلام و المسلمین حاج شیخ عبد الرسول حسنی (قدس سره) بود. ایشان به راستی اسوه اخلاق بود و محاسن اخلاقی آن بزرگ را هیچ گاه فراموش نمی کنم و اگر توفیق دعا برای اساتیدم را داشته باشم؛ آن بزرگوار از اولین افرادی است که برایش دعا می کنم.
در سال 1363 و پس از شهادت برادر عزیزم راهی حوزه علمیه شاهرود(مدرسه بازار) شدم در آن حوزه مبارکه از محضر اتاتید زیادی بهره مند بودم که برخی از آن ها عبارتند از:حضرت آیت الله اشرفی، حضرت حجت السلام و المسلمین شیخ احمد داوری، حضرت حجة السلام و المسلمین سید ولی الله حسینی.
در سال 1365 برای اولین بار راهی جبهه های نبرد حق علیه باطل شدم و در سال 1367 پس از اتمام لمعتین و دو جلد اصول فقه مرحوم مظفر راهی حوزه علمیه مبارکه قم شدم؛ حضرت آیت الله حاج سید احمد خاتمی اولین استادم بودند که قسمت های زیادی از رسائل و مکاسب را خدمت ایشان تلمذ کردم چنان که در همین سال ها مدتی نیز از درسهای آیت الله خرم آبادی و استاد علی محمدی نیز استفاده می کردم شاید اولین سالهایی که می خواستم در درس خارج شرکت کنم خدمت حاج آقا خاتمی می رسیدیم؛ جمع چند نفر (شاید 6 الی 8 نفر) بودیم. آن درس با درس خارج مصطلح نیز تفاوتهای داشت. از محضر استاد خاتمی نیز استفاده های فراوانی برده ام؛ خداوند بر توفیقاتش بیفزاید. از دیگر اساتید که از درس خارج آنها استفاده کردم می توان به این عزیزان اشاره کرد: حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی ،حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانى حضرت آیت الله العظمی سبحانی ، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملى.
وقتی مشغول تحصیل سطوح علیه بودم با مراکز تحقیقاتی نیز همکاریم شروع شد؛ حاصل اولین همکاری ها کتاب های زندگی نامه آیت الله دستغیب و میرزا شیرازی دوم بود که چاپ هم نشد. از آن پس و به مرور زمان حدود یکصد کتاب و مقاله نوشته که در همین سایت به برخی از آنها اشاره شده است.
از اولین سالهای ورود به حوزه علمیه به تدریس نیز اشتغال داشته ام که هم اکنون نیز در حوزه و دانشگاه به تدریس اشتغال دادم. چند سالی مسئولیت واحد و گروه پاسخ به سؤالات و شبهات را نیز به عهده داشتم که حاصل این کار پاسخ دهی به ده ها هزار سئوال و شبهه بود. برای گروه فوق با کمک دیگر مسئولان مرکز فرهنگ و معارف قرآن چندین وبلاگ و دو و سه سایت نیز تأسیس کرده ایم . که سایتهای کانون گفتگوی قرآنی با آدرس www.askquran.ir و پایگاه پرسمان قرآن با آدرس www.porsemanequran.com از آن جمله است. چند سالی است مدیریت گروه تفسیر موضوعی و سپس علوم قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن نیز به این جانب واگذارشده است. در این مدت ده ها نشست و کرسی علمی نیز برگزار کرده ام.
موسسه معارف ثقلین قم به مدیریت این جانب و همکاری اساتید گرامی حجج اسلام و المسلمین: رضا محمدی، رمضان محمدی و سید حسن میراحمدی تأسیس شده است.